Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Ημέρα Θεά
First light with my new Point Grey Research grasshopper camera. Some flaring was seen in the black regions amidst the long filament at upper left.
This image received some wide distribution courtesy Jason Major at Discovery News and from BuzzFeed.
April 7, 2012/ captured with Little Big Man, PGR Grasshopper camera
© Alan Friedman | all rights reserved9 σχόλια:

 1. ωραίο τίτλο δώσατε!
  ό,τι πρέπει το ιστολόγιο για μικρές περιπλανήσεις στον κόσμο μέσα απ'το πρίσμα του μονόλιθου
  την καλησπέρα μου κι εδώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ.

  Ενώ ο ήλιος κατά κανόνα ταυτίζεται με τους θεούς και η σελήνη με τις θεές, επί μητριαρχίας ήταν σύμβολο κι αυτός της Μεγάλης Θεάς. Εξ ου και Ημέρα.

  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν το γνώριζα, ευχαριστώ για την πληροφορία.δίνει και στον όρο "εξημέρωση" μια έξτρα διάσταση :-)

  (η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες εικόνες μοιάζουν πολύ με ωάριο)

  έβαλα στη λίστα ανάγνωσης τα ιστολόγιά σας, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. σπάνια συναντάω κι άλλους που να ενδιαφέρονται τόσο για μορφή και περιεχόμενο συνδιάζοντας δημιουργικά εικόνα και κείμενο.

  την καλημέρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα

  Πρόσφατα το διάβασα κι εγώ στον Γκρέιβς. (Ή στους Ελληνικούς μύθους ή στη Λευκή Θεά, δεν θυμάμαι:) Χαίρομαι που βρίσκετε ενδιαφέροντα τα εδώ Ιστολόγια. Είχα επισκεφτεί «τυχαία» το Ιστολόγιό σας, σερφάροντας μέσω άλλων, και αμέσως θέλησα να γραφτώ αναγνώστης σας. Σας έβαλα και στις δικές μου λίστες. Ελπίζω να ανταλλάσσουμε δημιουργικά απόψεις (μορφές και περιεχόμενα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. δημιουργικές συνάψεις.καμμιά φορά αναρωτιέμαι πώς να φαίνεται ο χάρτης των συνδέσεων των ιστολογίων.φαντάζομαι ότι θα υπάγεται κι αυτή η εικόνα στους ομοιομορφισμούς
  σας.

  καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι μάλλον οι ομοιομορφισμοί αυτοί που υπάγονται (εφαρμόζονται) στις εικόνες. Οι εικόνες, φέρουν η κάθε μια, μόνο τον εαυτό τους!

  Καλησπέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. δίκιο έχετε. "ομοιομορφισμούς" εννοούσα την συγκεκριμένη σας ανάρτηση ως σύνολο συσχετισμένων εικόνων στο οποίο θα μπορούσε να ανήκει και ο "χάρτης συνδέσεων ιστολογίων".
  καλημέρα και πάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ω… Μα πρόκειται περί τομών και διακλαδώσεων και επεκτάσεων και κυματισμών … εκ των των μορφοκλασματικών σχολίων σας … (μέρος της ίδιας εικόνας που διακρίνατε και καθορίσατε) … και όχι περί αναιρέσεων ή διορθώσεων τους (εντύπωση για την οποία ευθύνεται προφανώς η μαύρη κηλίδα της εκφραστικής σφαιρικότητας).

  Όμοιο και έτερο, εξάλλου, έχουν «ένα και το αυτό» εκμαγείο … που προφανώς είναι άρρητο και προσεγγίζεται επ’ άπειρον (σύμφωνα τουλάχιστον με το αισθητικό δίκαιο:-)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι έννοιες γνωρίζουν εκ φύσεώς τους πως οφείλουν να αναφέρονται στις εποπτείες και είναι προφανώς από ζήλια που επιχειρούν εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια να κυριαρχήσουν επί των αισθήσεων.

  Μάταιος κόπος… έχω την αίσθηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή